Κις με Ζαμπόν και Μπέικον
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ενσωματώνουμε δουλεύοντάς το με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το κρόκο αυγού, το αλάτι και το νερό σιγά-σιγά συνεχίζοντας να το δουλέυουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη λίγο σφικτή. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα χτυπάμε με ένα σείρμα χειρός. Προσθέτουμε το ζαμπόν.
Φτιάχνουμε πρώτα τη πίτα:
Βουτυρώνουμε τη ταρτιέρα μας. Ανοίγουμε με το πλάστη τη ζύμη και τη στρώνουμε μέσα. Τη τρυπάμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175ο C. Τη ψήνουμε στο κάτω μέρος-μάτι του φούρνου και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, τότε την βγάζουμε. Δείτε με φωτογραφίες πώς θα φτιάξουμε τη κις εδώ.
Προσθέτουμε το ζαμπόν, το μπέϊκον και το κεφαλοτύρι μας και γεμίζουμε μέχρι πάνω με τη γέμιση. Προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρί τριμμένο και ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο C για 25-30 λεπτά.
Αποσύρουμε και και τη βγάζουμε από το σκέυος. Σερβίρουμε ζεστή.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για μία στρογγυλή φόρμα)
για τη ζύμη:
- 1 ½ φλυτζ. αλεύρι
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 κρόκο αβγού
- νερό
- αλάτι
για τη γέμιση:
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 90 χλ. γάλα
- 1 αβγό
- 10 γρ. κορν φλάουρ
- αλάτι, πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 2 φέτες ζαμπόν
- 2 φέτες μπέϊκον
- 80 γρ. κεφαλοτύρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens