Σαλάτα Κολοκύθι Αγγούρι με Ντρέσινγκ από Μηλόξιδο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Βράζουμε τα κολοκύθια ολόκληρα σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 4 λεπτά, στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με το εργαλείο του ξεφλουδίσματος ή με ένα μαχαίρι.
Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο και τα αγγούρια.
Βάζουμε τα κολοκύθια και τα αγγούρια σε μία σαλατιέρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 2 κολοκύθια μεγάλα
- 2 αγγούρια μεγάλα
- ελαιόλαδο
για τη σάλτσα:
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας μηλόξυδο
- 1 κ. γλυκού μαρμελάδα
- 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens