Σολωμός Σωτέ με Κρασί Σάμου και Σαλάτα Λαχανικών
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε τα κόκκαλα από το σολωμό με ένα τσιμπιδάκι. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κάνουμε στα φιλέτα κάθετες τομές, ανά ένα εκατοστό και βάθους μισού εκατοστόυ. Έτσι θα τηγανιστεί γρηγορότερα και καλύτερα...
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κάθε φιλέτο σολωμού ξεχωριστά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε λίγο λάδι από το τηγάνι, το κρασί Σάμου, αλάτι χοντρό, πιπέρι φρέσκο και θυμάρι.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Ταυτόχρονα καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λάχανα και τρίβουμε στο τρίφτη το καρότο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, γιαούρτι, το μηλόξυδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το σολωμό με συνοδεία της σαλάτας.
Καλή σας όρεξη...
Μικρά μυστικά:
Μικρά μυστικά:
- Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται με τα γούστα του καθενός. Αν τηγανίσουμε το σολωμό, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, για κάποιους είναι έτοιμος... Εγώ προτιμώ να τον ψήσω και στο φούρνο, μετά το τηγάνισμα...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 φιλέτα σολωμού
- 1 φλιτζ. κρασί Σάμου
- ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- θυμάρι
για τη σαλάτα:
- άσπρο λάχανο
- κόκκινο λάχανο
- λίγο καρότο
- ελαιόλαδο
- γιαούρτι
- λίγο μηλόξυδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens