Ριζότο Κρέμα Μανιτάρια
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Με λίγο καθαρό χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος αμέσως μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό αν θέλουμε.
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Με λίγο καθαρό χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος αμέσως μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό αν θέλουμε.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 300 γρ. ρύζι Αρμπόριο
- 50 χλ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
- 50 γρ. κρεμμύδι κόκκινο
- αλάτι
- πιπέρι φρέσκο
- 100 γρ. μανιτάρια λευκά
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 3-4 κλωνάρια μαϊντανό
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens