Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες.
Αφαιρούμε το κεφάλι και τα κόκαλα .
Ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει και μετά τα σουρώνουμε.
Ψιλοκόβομε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε με τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Σε κάθε αμπελόφυλλο στρώνουμε ένα φιλέτο σαρδέλας και λίγο από το υλικό που ετοιμάσαμε και τυλίγουμε σφιχτά.
Στρώνουμε σε ταψί προσθέτοντας το λάδι, το χυμό λεμονιών και το νερό.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Οι συνταγές της Γέρας"
Αφαιρούμε το κεφάλι και τα κόκαλα .
Ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει και μετά τα σουρώνουμε.
Ψιλοκόβομε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε με τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Σε κάθε αμπελόφυλλο στρώνουμε ένα φιλέτο σαρδέλας και λίγο από το υλικό που ετοιμάσαμε και τυλίγουμε σφιχτά.
Στρώνουμε σε ταψί προσθέτοντας το λάδι, το χυμό λεμονιών και το νερό.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Οι συνταγές της Γέρας"
Συστατικά
για 4 άτομα- 1/2 κιλό σαρδέλες
- 300 γρ. αμπελόφυλλα
- 2 κρεμμυδάκια χλωρά
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι λάδι
- 1 ποτηράκι νερό
- χυμό 2 λεμονιών
- αλάτι-πιπέρι
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens