Σουτζουκάκια με Μαυροδάφνη Πολίτικα

Μέσα σε μπολ  ρίχνουμε και ανακατεύουμε τον κιμά, το αλάτι, το σκόρδο το οποίο έχουμε πολτοποιήσει, τη 1 ½ κουταλιά κύμινο, και το μισό λάδι .

Αφού τελειώσουμε με το ανακάτεμα προσθέτουμε  το μείγμα από την γαλέτα και την μαυροδάφνη  που έχουμε προετοιμάσει σε άλλο σκεύος.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγο ακόμη και ξεκινάμε να πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας ,μικρά και λεπτά (στενόμακρα).

Τα βάζουμε σε ταψί όλα μαζί και τα ψήνουμε στον φούρνο με τον αέρα στους 200 βαθμούς περίπου για 35 λεπτά ,έως ότου πάρουν ένα καλό χρώμα.

Στο ενδιάμεσο του ψησίματος, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις περνούμε από τον τρίφτη.

Μόλις τα σουτζουκάκια ψηθούν τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό  τηγάνι και ρίχνουμε από πάνω τους την τριμμένη μας ντομάτα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο κύμινο και αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε τα σουτζουκάκια μας ώστε να δέσει και η σάλτσα μας .

Τα σερβίρουμε με λευκό ρύζι, πιλάφι.

Συστατικά

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½  κούπα του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κούπα μαυροδάφνη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
  • 4 ντομάτες γινωμένες

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!