Ψευτοκεφτέδες ή Ντοματοκεφτέδες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
 
Τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη στο χοντρό. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στη τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
 
Προσθέτουμε στη ντομάτα το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός και το βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
 
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ηλιέλαιο να ζεσταθεί.
 
Με ένα κουτάλι βάζουμε στο τηγάνι μείγμα από τους τοματοκεφτέδες να τηγανιστεί. Δεν βάζουμε πάνω από 4-5 τη φορά.
 
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
 
Σερβίρουμε ζεστούς.
 
Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

για 4 άτομα
  • 700 γρ. ντομάτες σκληρές
  • αλεύρι (όσο πάρει)
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 κλων. άνιθο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!