Κατσικάκι στο Φούρνο με Πιλάφι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε στο ταψί, προσθέτουμε το κρασί, αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και το ψήνουμε στο φούρνο σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου στους 160ο C.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο.
Μετά τις δύο ώρες το ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε νερό, τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το λεμόνι και τέλος το πιλάφι.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο ξανά σκεπασμένο.
Το ψήνουμε μέχρι να γίνει το πιλάφι, δοκιμάζουμε τα καυκεύματα και αποσύρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε στο ταψί, προσθέτουμε το κρασί, αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και το ψήνουμε στο φούρνο σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου στους 160ο C.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο.
Μετά τις δύο ώρες το ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε νερό, τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το λεμόνι και τέλος το πιλάφι.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο ξανά σκεπασμένο.
Το ψήνουμε μέχρι να γίνει το πιλάφι, δοκιμάζουμε τα καυκεύματα και αποσύρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
- 1,5 κιλό κατσικάκι (μπούτι)
- 200 γρ. ρύζι για πιλάφι
- 1 ματσάκι άνηθο
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 λεμόνια (χυμός)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι
- ½ κιλό κρασί λευκό
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens