Linguine με Ντομάτα Ρόκα και Ανθότυρο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε τη ρόκα, τη κόβουμε σε μεσσαία κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.
 
Βράζουμε τα μακαρόνια σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο.
 
Ταυτόχρονα κάνουμε τη σάλτσα.
 
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 3 κ. σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει.
 
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, τα πιπέρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε μέτρια φωτιά.
 
Μόλις τα linguine είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, μαζί με ¼  φλιτζάνι νερό από το βρασμό.

Προσθέτουμε τα φύλλα της ρόκας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό ακόμα.

Ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε το ανθότυρο θρυμματισμένο και τα αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα να γίνουν.
 
Σρεβίρουμε και τρώμε...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. μακαρόνια linguine
  • 5 ντομάτες ώριμες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • πιπέρι καγιέν γλυκό
  • ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!