Μύδια Σαγανάκι με Μουστάρδα Λεμόνι και Άνιθο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι καθαρίζουμε καλά τα μύδια, τρίβοντας τα καλά κάτω από αφθονο νερό. Τα βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα, προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι να αχνιστούν για 5 λεπτά (σε δυνατή φωτιά) μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε και κρατάμε το νερό.
 
Στη συνέχεια αφαιρούμε το κέλυφος από τα μύδια κρατώντας το ψαχνό, κρατάμε 8 μύδια ολόκληρα για να στήσουμε το πιάτο στο τέλος. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα μύδια, συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 10 περίπου λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το σέλινο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και  το νερό που κρατήσαμε, προσθέτουμε το λεμόνι, τη μουστάρδα και αφήνουμε να πάρει βράση.
 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να βράσει.
 
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και πραιρετικά χυμό μισού λεμονιού και άνηθο.
 
Βάζουμε σε ατομικά πήλινα σκέυη, προσθέτουμε τη φέτα και βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα.
 
Σερβίρουμε ζεστό αλλά όχι καυτό.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μύδια
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ρίζα σέλινο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
  • 1 φλυτζ. κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 6-7 κλων. μαϊντανό
  • 4-5 κλων. άνηθο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 200 γρ. φέτα

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!