Καλαμάρι Γεμιστό Με Φέτα Ντομάτα και Μάραθόριζα
Προετοιμάζουμε το χώτο εργασίας.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το καλαμάρι μας.
Κόβουμε το κεφάλι του, δημιουργώντας έτσι μια τρύπα για να το γεμίσουμε. Τραβάμε τα κόκκαλα να βγούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα ,την ντομάτα, τη μαραθόριζα, την πιπεριά, το θυμάρι, την ρίγανη, τον άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίζουμε το καλαμάρι με το μείγμα και κλείνουμε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα.
Ψήνουμε το καλαμάρι μας για περίπου 30 λεπτά στη σχάρα και από τις δυο πλευρές.
Ραντίζουμε με ελιαόλαδο διαλυμένο με λίγο νερό.
Σερβίρουμε και τρώμε μετα μανίας.
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το καλαμάρι μας.
Κόβουμε το κεφάλι του, δημιουργώντας έτσι μια τρύπα για να το γεμίσουμε. Τραβάμε τα κόκκαλα να βγούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα ,την ντομάτα, τη μαραθόριζα, την πιπεριά, το θυμάρι, την ρίγανη, τον άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίζουμε το καλαμάρι με το μείγμα και κλείνουμε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα.
Ψήνουμε το καλαμάρι μας για περίπου 30 λεπτά στη σχάρα και από τις δυο πλευρές.
Ραντίζουμε με ελιαόλαδο διαλυμένο με λίγο νερό.
Σερβίρουμε και τρώμε μετα μανίας.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 2 καλαμάρια μεγάλα των 800 γρ.
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/4 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
- 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη, θυμάρι
- λίγο ελαιόλαδο
- οδοντογλυφίδες
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens