Μπουγιουρντί αλά Food Project
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τις πιπεριές. Τις στραγγίζουμε καλά και τρίβουμε στο τρίφτη τη ντομάτα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές, ψιλοκομμένες σε ροδέλες, για 1-2 λεπτά.
Σε ένα πήλινο σκεύος βάζουμε στη βάση τη τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μερικές πιπεριές, φέτα θρυμματισμένη και γραβιέρα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι επάνω και τελειώνουμε με πιπεριές και γραβιέρα. Προσθέτουμε προαιρετικά λίγο ρίγανη και ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου, σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε σαν μεζεδάκι και πάντα ζεστό.
Καλή σας όρεξη... λάτρεις του πικάντικου...
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τις πιπεριές. Τις στραγγίζουμε καλά και τρίβουμε στο τρίφτη τη ντομάτα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές, ψιλοκομμένες σε ροδέλες, για 1-2 λεπτά.
Σε ένα πήλινο σκεύος βάζουμε στη βάση τη τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μερικές πιπεριές, φέτα θρυμματισμένη και γραβιέρα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι επάνω και τελειώνουμε με πιπεριές και γραβιέρα. Προσθέτουμε προαιρετικά λίγο ρίγανη και ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου, σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε σαν μεζεδάκι και πάντα ζεστό.
Καλή σας όρεξη... λάτρεις του πικάντικου...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 100 γρ. φέρα
- 100 γρ. γραβιέρα
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρέσκο
- 2-3 τζούσκες πιπεριές ινδιών
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens