Λυθρίνια στο Φούρνο Με Σάλτσα Ντομάτας

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λυθρίνια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε σε ταψί.
 
Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε  το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
 
Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, τη δάφνη και τα αρωματικά χόρτα και βράζουμε την σάλτσα για περίπου 25-30 λεπτά.
 
Στο τέλος την περνάμε από το μπλέντερ και την ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια μας.
 
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά και αφού γίνουν τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με μαϊντανό και λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι για ένταση.
 
Καλή σας όρεξη.
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 6 μέτρια λυθρίνια
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό ώριμες ντομάτες
  • λίγο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!