Σαλάτα με Ρόκα Λόλα Προσούτο Γραβιέρα και Ντρέσινγκ Μέλι Μουστάρδα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε με τα χέρια τη λόλα και τη ρόκα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τα σαλατικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες, το λάδι, τη μουστάρδα, το ξύδι, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μέλι και ξανανακατέυουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη γραβιέρα.
Αλάτι χοντρό και πιπέρι φρέσκο.
Καλή σας απόλαυση....
Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε με τα χέρια τη λόλα και τη ρόκα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τα σαλατικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες, το λάδι, τη μουστάρδα, το ξύδι, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μέλι και ξανανακατέυουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη γραβιέρα.
Αλάτι χοντρό και πιπέρι φρέσκο.
Καλή σας απόλαυση....
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 ρόκα
- 1 λόλα κόκκινη
- 50γρ. προσούτο
- 50γρ. γραβιέρα σε φλούδες
- 40 ml. ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας μέλι
- 20γρ. μουστάρδα
- λίγο απλό ξύδι
- 30 ml. κρέμα βαλσάμικο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςFood Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens