Φάβα Ροζ Φακής με Απάκι και Μυζήθρα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Μιζανπλάς...
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα και την καλύπτουμε με νερό. Τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε για 3-5 λεπτά.
Ταυτόχρονα κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές ροδέλες. Αφού ξαφρίσουμε προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φάβα πρέπει να ανακατεύεται διαρκώς, επίσης πρέπει να προσθέτουμε νερό να μήν μας καεί. Προς το τέλος σταματάμε να ρίχνουμε νερό να τραβήξει τα πολλά υγρά.
Μόλις λιώσει η φακή είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια το απάκι.
Βάζουμε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη τη φάβα και από πάνω το απάκι κομμένο σε κυβάκια.
Βάζουμε στο φούρνο στο γκρίλ και το γκρατινάρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα το απάκι, περίπου για 4-5 λεπτά.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε από μία κουταλιά μυζήθρα Χανίων, ελαιόλαδο, αλάτι χοντρό, πιπέρι φρέσκο, ρίγανη, θυμάρι και λίγο ξύδι ανάλογα με τα γούστα.
Τρώμε μετα μανίας...
Καλή σας απόλαυση...
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα και την καλύπτουμε με νερό. Τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε για 3-5 λεπτά.
Ταυτόχρονα κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές ροδέλες. Αφού ξαφρίσουμε προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φάβα πρέπει να ανακατεύεται διαρκώς, επίσης πρέπει να προσθέτουμε νερό να μήν μας καεί. Προς το τέλος σταματάμε να ρίχνουμε νερό να τραβήξει τα πολλά υγρά.
Μόλις λιώσει η φακή είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια το απάκι.
Βάζουμε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη τη φάβα και από πάνω το απάκι κομμένο σε κυβάκια.
Βάζουμε στο φούρνο στο γκρίλ και το γκρατινάρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα το απάκι, περίπου για 4-5 λεπτά.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε από μία κουταλιά μυζήθρα Χανίων, ελαιόλαδο, αλάτι χοντρό, πιπέρι φρέσκο, ρίγανη, θυμάρι και λίγο ξύδι ανάλογα με τα γούστα.
Τρώμε μετα μανίας...
Καλή σας απόλαυση...
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- 250 γρ. ροζ φακή
- 150 γρ. απάκι ξυδάτο
- 150 γρ. μυζήθρα Χανίων
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 100 ml. ελαιόλαδο βιολογικό Κρήτης
- ξύδι από κόκκινο κρασί
- ρίγανη
- θυμάρι
- αλάτσι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens