Σκορδαλιά με τέσσερις τρόπους
Σκορδαλιά Α
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το μουλιασμένο σε νερό ψωμί αφού πρώτα το στραγγίξουμε καλά.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και στο τέλος αλάτι.
Ομογενοποιούμε καλά και σερβίρουμε.
Σκορδαλιά Β
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Αλέθουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το σκορδοστούπι, προσθέτουμε αλάτι και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε με χάρη...
Σκορδαλιά Γ με καρύδια
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και τα καρύδια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το μουλιασμένο σε νερό ψωμί αφού πρώτα το στραγγίξουμε καλά.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, κατόπιν το δυόσμο και το αλάτι.
Ομογενοποιούμε καλά και σερβίρουμε.
Σκορδαλιά Δ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά καλά.
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Αλέθουμε τις πατάτες και προσθέτουμε σιγά-σιγά το σκορδοστούπι, προσθέτουμε τα μυρωδικά , αλάτι και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε...
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το μουλιασμένο σε νερό ψωμί αφού πρώτα το στραγγίξουμε καλά.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και στο τέλος αλάτι.
Ομογενοποιούμε καλά και σερβίρουμε.
Σκορδαλιά Β
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Αλέθουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το σκορδοστούπι, προσθέτουμε αλάτι και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε με χάρη...
Σκορδαλιά Γ με καρύδια
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και τα καρύδια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το μουλιασμένο σε νερό ψωμί αφού πρώτα το στραγγίξουμε καλά.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, κατόπιν το δυόσμο και το αλάτι.
Ομογενοποιούμε καλά και σερβίρουμε.
Σκορδαλιά Δ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά καλά.
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Αλέθουμε τις πατάτες και προσθέτουμε σιγά-σιγά το σκορδοστούπι, προσθέτουμε τα μυρωδικά , αλάτι και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε...
Συστατικά
(για 4 άτομα)Σκορδαλιά Α
500 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
5 σκελ. σκόρδο
150 ml. ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι χοντρό
Σκορδαλιά Β
500 γρ. πατάτες
5 σκελ. σκόρδο
80 ml. ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
Σκορδαλιά Γ με καρύδια
150 γρ. καρύδια ψίχα
10 φύλλα δυόσμο
200 γρ. ψωμί ψίχα
80 ml. ελαιόλαδο
5 σκελ. σκόρδο
ξύδι
Σκορδαλιά Δ
500 γρ. πατάτες
10 φύλλα δυόσμο
20 φύλλα βασιλικό
2 κλων. φρέσκο θυμάρι
1/8 ματσάκι άνιθο
2 φρ. κρεμμύδια
5 σκελ. σκόρδο
80 ml. ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό
ξύδι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΣχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens