Χταπόδι με Πατάτες στο Φούρνο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια .
 
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια .
 
Βάζουμε το χταπόδι με τις πατάτες σε ταψί και αφού αλατοπιπερόσουμε  πασπαλίζουμε  με την ρίγανη, το θυμάρι και περιχύνουμε το φαγητό με το κρασί και το λάδι .
 
Ψήνουμε το φαγητό μας για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας και σερβίρουμε.
 
Καλή σας όρεξη.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 200 ml. ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • αλάτι-πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!