Αθηναϊκή Σαλάτα με Σαλάχι και Πέρκα

Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας.
 
Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα νερό να ζεσταίνεται και του προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι χοντρό μπόλικο και ξύδι.
 
Παίρνουμε το τούλι και βάζουμε μέσα το σαλάχι, τη πέρκα, τις ουρές του μαϊντανού και τους κόκκους πιπέρι. Το δένουμε και το βάζουμε στη κατσαρόλα να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν αποσύρουμε το τούλι και αφήνουμε να κρυώσει.
 
Ταυτόχρονα κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη πατάτα, τα καρότα, το γογγύλι, ψιλοκόβουμε και το σέλινο. Τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.
 
Αποσύρουμε και κρυώνουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε τα ψάρια αφού καθαρίσουμε το σαλάχι με τα χέρια μας και κόψουμε τη πέρκα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, μαγιονέζα, κόλιανδρο, άνιθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά.
 
Σερβίρουμε και τρώμε...
 
Υ.Γ
 
Τα ψάρια είναι ενδεικτικά, σίγουρα χρησιμοποιούσαν φθηνά βραστόψαρα που περισσεύαν.
 
Μία από τις λίγες παραδοσιακές συνταγές της Αττικής.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • ½ κιλό σαλάχι
  • ¼ κιλού πέρκα
  • 2 καρότα
  • 1 πατάτα
  • 1 κ. σούπας κάππαρη
  • 1 γογγύλι
  • ½ ματσάκι σέλινο
  • ¼ ματσάκι άνιθο
  • ½ ματσάκι ουρές μαϊντανού
  • 10 κόκκοι πιπέρι
  • 3 κ. σούπας μαγιονέζα
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • κόλιανδρο ξερό
  • λίγο χυμό λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι
  • λίγο τούλι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!