Απάκι Σωτέ με Ξύδι και Θυμάρι
Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το απάκι σε φέτες 3 χιλιοστών, περίπου 10-12 φέτες.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, στους 180ο C. Μόλις ζεσταθει προσθέτουμε το απάκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά και κατόπιν γυρίζουμε με μία τσιμπίδα από την άλλη.
Μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το θυμάρι.
Αφήνουμε για 3-4 δευτερόλεπτα να εξατμιστεί και σερβίρουμε σε μικρό στρογγυλό όμορφο πιατάκι.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρέσκια ρίγανη.
Καλή σας όρεξη.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το απάκι σε φέτες 3 χιλιοστών, περίπου 10-12 φέτες.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, στους 180ο C. Μόλις ζεσταθει προσθέτουμε το απάκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά και κατόπιν γυρίζουμε με μία τσιμπίδα από την άλλη.
Μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το θυμάρι.
Αφήνουμε για 3-4 δευτερόλεπτα να εξατμιστεί και σερβίρουμε σε μικρό στρογγυλό όμορφο πιατάκι.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρέσκια ρίγανη.
Καλή σας όρεξη.
Συστατικά
για 1 μερίδα- 100 γρ. απάκι Χανίων
- 20 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 30 ml. ξύδι από κόκκινο χαρτί
- αλάτι χονδρό
- θυμάρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens