Μπουκέ-Γκαρνί

Κόβουμε το κάτω (ρίζα) και το πάνω μέρος (σώμα) του πράσου, το πράσινο δηλαδή. Εδώ όμως αφήνουμε από το πράσινο μέρος 2-3 εκ.


Το μπουκέ γκαρνί είναι στην ουσία μία "συλλογή" μυρωδικών, δεμένα μέσα σε ένα φύλλο πράσου. Το χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στη μαγειρική κυρίως σε σάλτσες και ζωμούς για να εμπλουτίσουμε το αρωμά τους αλλά και τα θρεπτικά συστατικά τους.

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
  • Βήμα 1 - Κόψιμο

    Κόβουμε το κάτω (ρίζα) και το πάνω μέρος (σώμα) του πράσου, το πράσινο δηλαδή. Εδώ όμως αφήνουμε από το πράσινο μέρος 2-3 εκ.


  • Βήμα 2 - Χάραγμα

    Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κάνουμε μία τομή κατά μήκος του πράσου έτσι ώστε να αφαιρέσουμε το πρώτο φύλλο του ή αλλιώς τη πέτσα του. Αφού το κάνουμε τη πλένουμε.
  • Βήμα 3 - Υλικά

    Βήμα 3: Θα χρειαστούμε 2-3 κλωνάρια μαϊντανό, 2 κλωνάρια θυμάρι, 1 φύλλο δάφνη και λίγο σπάγγο μαγειρικής.

  • Βήμα 4 - Δέσιμο

    Βήμα 4: Βάζουμε όλα τα μυρωδικά μέσα στο πράσο και τα δένουμε με το σπάγγο, αλλά όχι πολύ σφικτά γιατί θα μας σπάσει κατά το μαγείρεμα. Τώρα είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπουκέ σε ζωμούς, σάλτσες και μαγειρευτά.

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!