Γλωσσάρι
-
Ντες: είναι φόρμα κυβική, η οποία δινέται σε κάθε γαρνιτούρα κόβοντας ένα κομμάτι πεισσότερο ή λιγότερο χονδρό. Ζάρια δηλαδή.
Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση - Ντιξέλ (duxelles): ψιλοκομμένα μανιτάρια.
- Ντε-γκρεσέ: αφαίρεση του λίπους από την επιφάνεια ενός ζωμού ή μιας σάλτσας.
-
Ναπέ: λέγεται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σε κρύα ή ζεστά εδέσματα η επικάλυψη ζελέ, σοκολάτας, σάλτσας, κρέμας κ.α.
Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση -
Νουαζέτ: κατά λέξη φουντούκι. Στη μαγειρική μικρό κομμάτι βούτυρου αλλά και μικρά κομμάτια κρέατος.
Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens