Σουφλέ Σοκολάτας Ατομικά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Βουτυρώνουμε τέσσερα πυρίμαχα φλιτζάνια του τσαγιού ή ρακεμέν και πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη.
Αναμιγνύουμε τη κρέμα γάλακτος με τους κρόκους των αβγών και τη λιωμένη σοκολάτα όσο είναι ζεστή.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν σφικτή μαρέγκα.
Αναμιγνύουμε τη μισή ποσότητα ης μαρέγκας με το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά, σε δεύτερη φάση την άλλη μισή μαρέγκα.
Γεμίζουμε τα φλιτζάνια μας και ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή ώσπου να δούμε ότι τα σουφλέ μας έχουν φουσκώσει.
Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε ζεστά.
Βουτυρώνουμε τέσσερα πυρίμαχα φλιτζάνια του τσαγιού ή ρακεμέν και πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη.
Αναμιγνύουμε τη κρέμα γάλακτος με τους κρόκους των αβγών και τη λιωμένη σοκολάτα όσο είναι ζεστή.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν σφικτή μαρέγκα.
Αναμιγνύουμε τη μισή ποσότητα ης μαρέγκας με το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά, σε δεύτερη φάση την άλλη μισή μαρέγκα.
Γεμίζουμε τα φλιτζάνια μας και ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή ώσπου να δούμε ότι τα σουφλέ μας έχουν φουσκώσει.
Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε ζεστά.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος 35%
- 4 κρόκοι αβγών
- 4 απράδια αβγών
- λίγο κακάο για πασπάλισμα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens