Γαρίδες με Καυτερή Πιπεριά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε με μία οδοντογλυφίδα το εντεράκι (όπως στο βίντεο). Βράζουμε τις γαρίδες (προαιρετικά με λίγο σέλινο και καρότο ή ακόμα καλύτερα σε Κουρ- Μπουγιόν, δείτε τη κάτω στις Σχετικές Συνταγές). Τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Σουρώνουμε και κρατάμε τις γαρίδες.

Αλατοπίπερώνουμε και τις σωτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά.
 
Προαιρετικά σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συστατικά

(υλικά για 4-6 άτομα)
  • 12 γαρίδες μεγάλες
  • 3 σκελ. σκόρδο σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές καυτερές ψιλοκομ.
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • αλάτι,πιπέρι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...