Πάστα Κυδώνι

Μία συνταγή που θα τη κάνουμε στις αρχές του φθινοπώρου με τα πρώτα κυδώνια. Ένα γλυκό εξαιρετικό από μόνο του αλλά θα σας συμβούλευα να το δοκιμάσετε με τυριά όπως ξινομυζήθρα, σαν σάλτσα αφού το ζεστάνετε σε λίγο νερό ή με λιωμένη σοκολάτα.

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους, τα κοβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1 ώρα.
 
Αποσύρουμε απο τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια με ίση ποσότητα ζάχαρης, άρα είτε θα τα ζυγίσουμε, είτα θα τα βάλουμε στη κατσαρόλα με ένα φλυτζανάκι και όσα φλυτζάνια κυδώνι βάλουμε τόσα φλυτζάνια ζάχαρη θα βάλουμε. Προσθέτουμε τη κανέλα και βράζουμε για 1 ώρα περίπου και 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
 
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 150ο – 160ο C για 1 ½ ώρα μέχρι να πήξει τελείως.
 
Μόλις κρυώσει μπορούμε να τη τυλίξουμε με μεμβράνη για να τη διατηρήσουμε καλύτερα, αν και είναι καλύτερο να μη χρησιμοποιούμε πλαστικά αλλά γυάλινα δοχεία ή ανοξείδωτα.

Συστατικά

Υλικά για ένα ταψί 20*30 εκ.
 
  • 6 μεγάλα κυδώνια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ ξύλο κανέλλας
  • ζάχαρη

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!