Γλυκόξινο Κοτόπουλο Murgh Maghani
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Ξεκοκαλίζουμε τα μπούτια. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ βάζοντας ξίδι, αλάτι, ηλιέλαιο, τη πάστα τζίντζερ-σκόρδου και μαρινάρουμε για 6-8 ώρες.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε και μία δεύτερη μαρινάδα με γιαούρτι, λάδι, degi mirgh, garam masala, το χυμό λεμονιού και αλάτι.
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C, για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, αλέιφουμε το κοτόπουλο με τη γλυκόξινη σάλτσα και το ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 10 λεπτά ακόμα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος, μαζί με το βούτυρο και το φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε λίγο πάστα τζίντζερ και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε σε ατομικό πιάτο με τη γλυκόξινη σάλτσα.
Ξεκοκαλίζουμε τα μπούτια. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ βάζοντας ξίδι, αλάτι, ηλιέλαιο, τη πάστα τζίντζερ-σκόρδου και μαρινάρουμε για 6-8 ώρες.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε και μία δεύτερη μαρινάδα με γιαούρτι, λάδι, degi mirgh, garam masala, το χυμό λεμονιού και αλάτι.
Βουτάμε το κοτόπουλο στη δεύτερη μαρινάδα για μισή ώρα και το περνάμε σε μεταλλικά σουβλάκια, αφού το κόψουμε σε κομμάτια.
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C, για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, αλέιφουμε το κοτόπουλο με τη γλυκόξινη σάλτσα και το ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 10 λεπτά ακόμα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος, μαζί με το βούτυρο και το φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε λίγο πάστα τζίντζερ και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε σε ατομικό πιάτο με τη γλυκόξινη σάλτσα.
Συστατικά
(υλικά για 4 άτομα)- 700 γρ. κοτόπουλο μπούτι
- 10 χλ. χυμό λεμόνι
- 10 χλ. ξίδι
- λίγο Garam Masala
- 50 γρ. γιαούρτι
- 10 χλ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
- λίγο σκόρδο και τζίντζερ χτυπημένο σε πάστα
- 50 γρ. τοματοπελτέ
- 100 γρ. βούτυρο
- λίγο κόλιανδρο φρέσκο
- 100 χλ. κρέμα γάλακτος
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens