Ταλιατέλες με Αγγινάρες και Ελιές
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε τις αγγινάρες, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού και το κοκουνάρι και σωτάρουμε για 4-5 λεπτά, να ζεσταθούν καλά οι αγγινάρες.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για όσο χρόνο λέει το πακέτο. Τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε με τρεχύμενο νερό ελαφρώς. Τις κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε τις αγγινάρες, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού και το κοκουνάρι και σωτάρουμε για 4-5 λεπτά, να ζεσταθούν καλά οι αγγινάρες.
Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν, πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και κεφαλογραβιέρα και σερβίρουμε αμέσως.
Tips:
Αγγινάρες μπορούμε να βρούμε καθαρισμένες και κομμένες σε βαζάκι σε διάφορα ντελικατέσεν.
Εδώ ταιριάζει ένα κρασί λευκό Μοσχοφίλερο.
Tips:
Αγγινάρες μπορούμε να βρούμε καθαρισμένες και κομμένες σε βαζάκι σε διάφορα ντελικατέσεν.
Εδώ ταιριάζει ένα κρασί λευκό Μοσχοφίλερο.
Συστατικά
(υλικά για 4 άτομα)- 500 γρ. ταλιατέλες
- 15 αγγιναράκια κομμένα έτοιμα
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 15 ελιές μαύρες στη μέση
- 15 γρ. κουκουνάρι
- κεφαλογραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens