Κριθαράκι με Πιπεριές Φλωρίνης Φέτα και Βασιλικό

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές Φλωρίνης (τις πιπεριές λίγο μεγαλύτερες από το κρεμμύδι).
 
Σε μία μεσαία κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και κατόπιν, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε διαρκώς για μισό λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμα.
 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο μέχρι το κριθαράκι να βράσει και να χυλώσει ελαφρώς.
 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
 
Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο.
 
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και μερικές ελιές θρούμπες Θάσου κομμένες στα δύο.

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 200 χλ. λευκό κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
  • από βάζο
  • 20 χλ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα
  • φύλλα βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!