Πιλάφι απλό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει βράση και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά περίπου, σκεπασμένο, ελέγχοντας και ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Στο τέλος προσθέτουμε βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Tips: Η αναλογία ρύζι/νερό για το πιλάφι είναι πάντα 1 μέρος ρύζι, 1 μέρος πιλάφι.
Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με λιπαρή ουσία, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει βράση και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά περίπου, σκεπασμένο, ελέγχοντας και ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Στο τέλος προσθέτουμε βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Tips: Η αναλογία ρύζι/νερό για το πιλάφι είναι πάντα 1 μέρος ρύζι, 1 μέρος πιλάφι.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 300 γρ. ρύζι Μπλου Μπόνετ
- αλάτι, πιπέρι
- 50 χλ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 600 χλ. νερό
- 50 γρ. κρεμμύδι
Credits
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Μετατροπές Μέτρων
Οι κυριότερες μετατροπές μέτρων.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens