Ρύζι Κρεόλ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αδείαζουμε σε ένα ταψάκι προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι βούρυρο λιωμένο καο ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν.
Περνάμε το ρύζι από το φούρνο για 5 λεπτά πρίν το σερβίρισμα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος ρυζιού εκτός από αρμπόριο.
Βράζουμε το ρύζι σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού. Σταματάμε τη βράση του με ένα ποτήρι κρύο νερό και σουρώνουμε.
Αδείαζουμε σε ένα ταψάκι προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι βούρυρο λιωμένο καο ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν.
Περνάμε το ρύζι από το φούρνο για 5 λεπτά πρίν το σερβίρισμα.
Tips:
Δεν ανακατεύουμε το ρύζι μετά το ψήσιμο παρα μόνο με μία πιρούνα για να μη λασπωσει, εξαιρείται το ριζότο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος ρυζιού εκτός από αρμπόριο.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 300 γρ. ρύζι Μπασμάτι
- χυμό μισού λεμονιού
- 50 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι λευκό
Credits
Φωτογραφία: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens