Σπαγγέτι Καρμπονάρα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κόβουμε σε μικρά καρέ το μπέϊκον (κυβάκια) και σε ένα τηγάνι ροδίζουμε χωρίς λιπαρή ουσία. Σβήνουμε και εξατμίζουμε με λευκό κρασί.

Σε μία μπασίνα-λεκανίτσα χτυπάμε με ένα σύρμα τον ένα κρόκο και το ολόκληρο αβγό, το τριμμένο τυρί και λίγο μαυρο πιπέρι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και κρέμα γάλακτος.

Βράζουμε τα σπαγγέτι, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το μπέϊκον ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το μείγμα της λεκάνης και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει η μακαρονάδα.

Αν δείτε οτι πήζει αρκετά προσθέστε λίγο νερό απο τα μακαρόνια.

Σερβίρουμε πουδράροντας λίγο παρμεζάνα.
 


Μικρά μυστικά: Η καρμπονάρα είναι μία συνταγή με πολλούς τρόπους εκτέλεσης. Συνηθίζεται να σερβίρεται με τον ωμό κρόκο μέσα στο πιάτο αντί να ενσωματώνεται με τα υπόλοιπα υλικά κατά τη διάρκεια της παρασκευής.


Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από το βιβλίο "Μαγειρεύοντας, οι βάσεις της μαγειρικής" τόμος ά, των εκδόσεων Les Livres Du Tourisme της σχολής LE MONDE.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. μπέικον
  • 1 φλυτζ. καφέ κρασί λευκό
  • 1 αβγό
  • 2 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά:
  • 80 χλ. κρέμα γάλακτος

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!