Μάρτιος
Αν κάνει ο Μάρτης δυο νερά, κι ο Απρίλης άλλο ένα, χαρά σε εκείνον το ζευγά που 'χει πολλά σπαρμένα.
Σπέρνουμε: Ντομάτες, καρότα, παντζάρια, ραπανάκια, αντίδια, σπανάκια, σέσκλα, σέλινο, μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο.
Φυτεύουμε: Πατάτες, κλίματα
Μεταφύτευουμε: Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες σε θερμοκήπιο, πράσα στο χωράφι.
Οπορωκηπευτικά: Σπαράγγια, Κάρδαμο, Φράουλα Θερμοκηπίου
Στην εποχή τους είναι: Αγκινάρες, καρότα, κολοκύθες, κουνουπίδι, λάχανο, μανιτάρια, μάραθος, μπρόκολα, μυρώνια και καυκαλήθρες, παντζάρια, πράσο, ραδίκια, ραπανάκια, σαλάτες, σέλινο, σελινόριζα, σπανάκι, σχοινόπρασο, τσουκνίδα, φινόκιο, χόρτα του βουνου άφθονα.
Κρέας: Έχουμε κατσικάκι και αρνάκι γάλακτος, προετοιμαζόμαστε για Πάσχα άλλωστε. Ως εκ τούτου, έχουμε και άφθονο κατσικίσιο γάλα, φρέσκα κατσικίσια τυριά και γιούρτι ‘’ το ελληνικό’’.
Ψάρια και Θαλασσινά: Στρείδια, αθερίνα, βραστόψαρα, γαρίδες, γλώσσα, γόπα, καραβίδες, καλαμάρια, κουτσομούρες, λούτσος, λυθρίνια, μπαρμπούνια, μπακαλιαράκια, μύδια, παλαμίδα, παντελής ή σικιός, σαφρίδια, σκορπίνες, σπήρα, στρείδια, χταπόδια. Επίσης έχει αρχίσει η εποχή που επιτρέπεται η αλιεία του αστακού.
Φρούτα: Πορτοκάλια Βαλέντσια, αβοκάντο, νεράντζια, περγαμόντα
Στα τελειώματα είναι: Γκρέιπφρουτ, λεμόνια, μανταρίνια.
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens