Γεμιστά με Κιμά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Περνάμε από το μύλο των λαχανικών τα κομμάτια από τις ντομάτες για να φύγουν οι σπόροι και ψιλοκόβουμε τη ψίχα από τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, λίγο πιπέρι και το ρύζι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα από τη τομάτας, τη ψίχα από τα υπόλοιπα λαχανίκα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά προσθέτοντας λίγο νερό.
Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ταψί.
Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε τις ντομάτες με λίγη γαλέτα.
Ανοίγουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε μέσα τις ντομάτες με λίγο ζάχαρη.
Περνάμε από το μύλο των λαχανικών τα κομμάτια από τις ντομάτες για να φύγουν οι σπόροι και ψιλοκόβουμε τη ψίχα από τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, λίγο πιπέρι και το ρύζι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα από τη τομάτας, τη ψίχα από τα υπόλοιπα λαχανίκα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά προσθέτοντας λίγο νερό.
Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ταψί.
Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε τις ντομάτες με λίγη γαλέτα.
Ρίχνουμε στο ταψί την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και ένα φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- ½ κ. μελιτζάνες
- ½ κ. κολοκυθάκια
- 1 κ. ντομάτες ώριμες
- 4-5 πιπεριές
- 750 γραμμάρια κιμάς μόσχου
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 300 χλ. ελαιόλαδο
- λίγο ζάχαρη
- 2 κ. σούπας αλάτι
- πιπέρι
- ½ φλυτζ. τσαγιού ρύζι
- λίγο γαλέτα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens