Ταξίδι στη Μέση Ανατολή

Πάμε για ένα ταξίδι στο δρόμο των μπαχαρικών. Τουρκία, Ιράν, Μαρόκο και λίγο Ισπανία. Κουζίνες που έχουν επηρεαστεί από τους Άραβες που και αυτοί με τη σειρά τους κληρονόμησαν την Περσική κουζίνα. Τα λεμόνια, οι ελιές, το σαφράν, ο κόλιανδρος, το ροδόνερο, οι χουρμάδες και τα μπαχάρια κυριαρχούν. Μία πανδεσία χρωμάτων και γεύσεων στο τραπέζι μας.

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
  • Δύο μέρες πριν:
    • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τομάτας
  • Το προηγούμενο βράδυ:
    • Ετοιμάζουμε τις αραβικές πίτες
    • Μαρινάρουμε το κοτόπουλο
    • Ετοιμάζουμε τα τυροπιτάκια
    • Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα ποσέ
  • Το ίδιο πρωί:
    • Φτιάχνουμε τη βάση για το ντιπ ρεβιθιών
    • Κόβουμε τα πορτοκάλια και ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ για τη σαλάτα
  • Μία ώρα πριν:
    • Ολοκληρώνουμε το ντιπ ρεβιθιών
    • Τηγανίζουμε το κοτόπουλο
    • Σερβίρουμε τα βερίκοκα ποσέ.
    • Ετοιμάζουμε το κοκτέιλ
  • Μισή ώρα πριν:
    • Ξαναζεσταίνουμε τη σάλτσα τομάτα
    • Ψήνουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου
    • Ψήνουμε τα τυροπιτάκια
  • Τη τελευταία στιγμή:
    • Σερβίρουμε τα υπόλοιπα
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!
Τίτλος εκτύπωση
Εκτύπωση