Ταξίδι στη Μέση Ανατολή
Πάμε για ένα ταξίδι στο δρόμο των μπαχαρικών. Τουρκία, Ιράν, Μαρόκο και λίγο Ισπανία. Κουζίνες που έχουν επηρεαστεί από τους Άραβες που και αυτοί με τη σειρά τους κληρονόμησαν την Περσική κουζίνα. Τα λεμόνια, οι ελιές, το σαφράν, ο κόλιανδρος, το ροδόνερο, οι χουρμάδες και τα μπαχάρια κυριαρχούν. Μία πανδεσία χρωμάτων και γεύσεων στο τραπέζι μας.
Συνταγές
Credits
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος-
Δύο μέρες πριν:
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τομάτας
-
Το προηγούμενο βράδυ:
- Ετοιμάζουμε τις αραβικές πίτες
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο
- Ετοιμάζουμε τα τυροπιτάκια
- Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα ποσέ
-
Το ίδιο πρωί:
- Φτιάχνουμε τη βάση για το ντιπ ρεβιθιών
- Κόβουμε τα πορτοκάλια και ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ για τη σαλάτα
-
Μία ώρα πριν:
- Ολοκληρώνουμε το ντιπ ρεβιθιών
- Τηγανίζουμε το κοτόπουλο
- Σερβίρουμε τα βερίκοκα ποσέ.
- Ετοιμάζουμε το κοκτέιλ
-
Μισή ώρα πριν:
- Ξαναζεσταίνουμε τη σάλτσα τομάτα
- Ψήνουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου
- Ψήνουμε τα τυροπιτάκια
-
Τη τελευταία στιγμή:
- Σερβίρουμε τα υπόλοιπα
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens