Βεγιαλί

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ξεφόυδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις τομάτες (δείτε φωτογραφίες) και τις ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τη συκωταριά και τα έντερα του αρνιού και τα ζεματίζουμε . Αφού τα ζεματίσουμε τα ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα φρέσκα κρεμμύδια και κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε φέτες.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα λεκανάκι.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά τη συκωταριά και τα έντερα. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τη τομάτα ψιλοκομμένη. Αφήνουμε να βράσει για λίγο και προσθέτουμε τη πάστα τομάτας την οποία έχουμε αραιώσει με λίγο νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα μέχρι να χυλώσει-δέσει η σάλτσα.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό κατα τη διάρκεια του βρασμού.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. συκώτι αρνιού
  • 1 τεμ. έντερα αρνιού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλυτζ. λευκό κρασί
  • 2 τομάτες ώριμες
  • 10 γρ. πάστα τομάτας
  • μισό φλυτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Credits

Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!