Γαμοπίλαφο Κρητικό

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κατσικάκι και τα βάζουμε να βράσουν σε κρύο νερό (πάντα κρύο νερό).
 
Αφού πάρουν μια βράση τα ξαφρίζουμε καλά (δείτε πως ξαφρίζουμε στο βίντεο) και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ½ ώρα μέχρι να γίνουν. Βγάζουμε τα κρέατα σε μιά πιατέλα και τα κρατάμε κάπου ζεστά.

Κρατάμε το ζωμό.
 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε περίπου 1000 ml. από το ζωμό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρύζι μας, προσθέτοντας και ζωμό όποτε χρειαστεί, δοκιμάζουμε το ρύζι για να δούμε πότε είναι έτοιμο. Πέντε λεπτά πριν τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και το καίμε με ζεστό στακοβούτυρο.
 
Ψιλοκόβουμε τα κρέατα και τα σερβίρουμε μαζί με το γαμοπίλαφο, γαρνίρουμε με τις λεπτοκομένες φλούδες λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό κατσικάκι
  • μισό κιλό κοτόπουλο
  • μισό κιλό ρύζι μικρόκοκκο για πιλάφι
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 150 γρ. στακοβούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο
  • φλούδα λεμονιού σε λωρίδες για το γαρνίρισμα

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!