Ελιόπιτα Στριφτή
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Παίρνουμε μία λεκάνη και κοσκινίζουμε δύο φορές το αλέυρι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Πλάθουμε ενσωματώνοντας σιγά-σιγά το νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου σκεπασμένη.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά περίπου.
Παίρνουμε μία λεκάνη και κοσκινίζουμε δύο φορές το αλέυρι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Πλάθουμε ενσωματώνοντας σιγά-σιγά το νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου σκεπασμένη.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση βγάζοντας τα κουκούτσια από τις ελιές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε πώς στο βίντεο), το δυόσμο, τη φέτα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο (δείτε πώς στο βίντεο) και τα προσθέτουμε στις ελιές. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρια θέλουμε.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο ορθογώνια παραλληλόγραμμα κομμάτια και ρίχνουμε πάνω της τα υλικά της γέμισης ομοιόμορφα. Τυλίγουμε σε ρολό και του δίνουμε το σχήμα της κουλούρας, ρίχνουμε λίγο νερό στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά περίπου.
Συστατικά
(για 4 άτομα)ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 ¼ φλυτζ. νερό (περίπου)
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- 400 γρ. ελιές μαύρες με σάρκα
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 60 γρ. φέτα καλά θρυμματισμένη
- 1 κ. σούπας δυόσμο φρέσκο
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- λίγο βασιλικό
- σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Παρατηρήσεις
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens