Λαγός από τη Πελοπόννησο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια. Το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκόμμένο για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δείτε τις Φωτογραφίες) και ψιλοκομμένες, τα καρυκεύματα και αφήνουμε το κουνέλι να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά, προσθέτοντας ένα φλυτζάνι νερό.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια. Το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκόμμένο για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δείτε τις Φωτογραφίες) και ψιλοκομμένες, τα καρυκεύματα και αφήνουμε το κουνέλι να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά, προσθέτοντας ένα φλυτζάνι νερό.
Βγάζουμε το κουνέλι από τη κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα σκεύος φούρνου. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο με τα καρύδια και το ψωμί, το οποίο έχουμε μουσκέψει σε κόκκινο κρασί, το ξίδι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα αυτό στη σάλτσα του κουνελιού και το αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κουνελι και το ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά , μέχρι να κάνει μία χρυσαφένια κρούστα.
Tips: Μπορούμε να θέλουμε να μή το κάνουμε στο φούρνο αλλά να το συνεχίσουμε στη κατσαρόλα σιγοβράζοντάς το.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κουνέλι ή λαγό
- 2 τομάτες ώριμες
- 200 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
- 3 σκελ. σκόρδο
- 200 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε κόκκινο κρασί
- 2 κ. σούπας ξίδι
- κανέλα, μπαχάρι
- πιπέρι
- γαρύφαλλο
- αλατι
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens