Καλλιτσούνια με Μυζήθρα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τοποθετούμε λίγο γέμιση στο κέντρο της ζύμης. Το κλείνουμε σα λυχναράκια με τα δάχτυλα, πιέζοντας με τον δείκτη και τον αντίχειρα.
Τα αλείφουμε με λίγο αβγό ανακατεμένο με γάλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
Εκτός από τα λυχναράκια τα καλλιτσούνια μπορούν να γίνουν και στο τηγάνι σαν μυζηθρόπιτες, όπως επίσης με διάφορα τυριά πχ. ανθότυρο και να τα περιχύσουμε με μέλι ή να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από το βιβλίο "Ελληνική Μαγειρική Παράδοση, ένα παρελθόν με μέλλον" των εκδόσεων Les Livres Du Tourisme της σχολής LE MONDE.
Προετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκανίτσα, προσθέτοντας όσο αλεύρι σηκώσει η ζύμη μέχρι να γίνει μαλακιά. Ανοίγουμε το φύλλο με το πλάστη και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος ενός ποτηριού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τοποθετούμε λίγο γέμιση στο κέντρο της ζύμης. Το κλείνουμε σα λυχναράκια με τα δάχτυλα, πιέζοντας με τον δείκτη και τον αντίχειρα.
Τα αλείφουμε με λίγο αβγό ανακατεμένο με γάλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
Εκτός από τα λυχναράκια τα καλλιτσούνια μπορούν να γίνουν και στο τηγάνι σαν μυζηθρόπιτες, όπως επίσης με διάφορα τυριά πχ. ανθότυρο και να τα περιχύσουμε με μέλι ή να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από το βιβλίο "Ελληνική Μαγειρική Παράδοση, ένα παρελθόν με μέλλον" των εκδόσεων Les Livres Du Tourisme της σχολής LE MONDE.
Συστατικά
(για 4 άτομα)για τη ζύμη:
- 200 χλ. γάλα φρέσκο
- 200 γρ. βούτυρο
- 2 κρόκους αβγών
- 50 γρ. ζάχαρη
- αλέυρι
- μπέϊκιν πάουντερ
- 800 γρ. μυζήθρα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- λίγο ανθόνερο
- 1 αβγό
- λίγο γάλα
Credits
Παρατηρήσεις
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens