Πίτα με Καλαμποκάλευρο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε ένα ανάλογο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, λίγο ξίδι και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά νερό μέχρι να γίνει μία σφιχτή και εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Τη δουλεύουμε με το πλάστη και τη στρώνουμε σε λαδομένο ταψί.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα σαν ορεκτικό.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φέτα στη πίτα μας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά (τουλάχιστον δύο φορές), στραγγίζουμε και κόβουμε όλα τα χορτα μας σε χοντρά κομμάτια. Τα ανακατεύουμε με αλάτι αρκετό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν τουλάχιστον για 10 λεπτά. Τα τρίβουμε πολύ καλά μέχρι να μαραθούν, τα στύβουμε και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
Σε ένα ανάλογο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, λίγο ξίδι και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά νερό μέχρι να γίνει μία σφιχτή και εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Τη δουλεύουμε με το πλάστη και τη στρώνουμε σε λαδομένο ταψί.
Βάζουμε από πάνω τα χορταρικά. Ανακατεύουμε καλαμποκάλευρο και νερό φτιάχνοντας ένα χυλό και καλύπτουμε τα χορταρικά μας. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά για μίαμιση ώρα περίπου.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα σαν ορεκτικό.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φέτα στη πίτα μας.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- 1,5 κιλό χόρτα (σέσκουλα, σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια)
- 5 κλωνάρια μαϊντανό
- 10 κλωνάρια κρεμμυδάκι φρέσκο
- 100 γρ. μάραθος
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας ξίδι
- αλάτι, νερό
- 200 γρ. καλαμποκάλευρο
- νερό
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens