Ριγανοκεφτέδες του Κάμπου
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας
Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες. Τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε μία λεκάνη. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε το σχετικό βίντεο) και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τα αβγά, το αλατοπίπερο και το τριμμένο ψωμί για να σφίξουν οι κεφτέδες.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και πλάθουμε μικρούς κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε, τους κουνάμε λίγο στο κόσκινο να φύγει το πολύ αλεύρι και να μή μας χαλάσει το λάδι, τους τηγανίζουμε και τους βάζουμε σε απόρροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Σερβίρονται σάν ορεκτικό και είναι και ωραίος ουζομεζές.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό πατάτες
- 30-40 γρ. ρίγανη
- 70 γρ. μαϊντανός
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 αβγά
- 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- αλεύρι
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Credits
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens