Σπετσοφάϊ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και πλένουμε ολα τα λαχανικά. Κόβουμε τη πράσινη πιπεριά όπως στο βίντεο αλλά τη κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Αφαιρούμε τα σπόρια από τις καυτερές πιπεριές και τις κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο (δείτε τις φωτογραφίες)

Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις τομάτες (όπως στο βίντεο) και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, αραιώνουμε το τοματοπελτέ με λίγο νερό και ψιλοκόβουμε το δύοσμο και το μαίντανό.

Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν τα βγάζουμε για να στραγγίξει το λάδι και τα βάζουμε μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα.

Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε χωριστά τις πράσινες πιπεριές και τις μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε και αυτά στη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το μισό λάδι από το τηγάνι και κάνουμε τη σάλτσα:

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις καυτερές πιπεριές και σβήνουμε με κόκκινο κρασί ή λευκό. Προσθέτουμε τις τομάτες, τα φύλλα δάφνης, το τοματοπελτέ, το δυόσμο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι, δοκιμάζουμε, και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
 
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη τη ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τα λουκάνικα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
 

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 1 κιλό λουκάνικα
  • 1 καυτερή πιπεριά πράσινη
  • 1 καυτερή πιπεριά κόκκινη
  • 5 πράσινες πιπεριές
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 6 τομάτες ώριμες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • μισό φλυτζ. κρασί κόκκινο
  • 20 γρ. τοματοπελτέ
  • 15 φύλλα δυόσμο
  • 15 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!