Σουπιές με Άνηθο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ζεματίζουμε τις σουπιές σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα διάφορα χόρτα και τον άνηθο. Κόβουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμυδάκια σε φέτες λεπτές και χοντροκόβουμε τα χόρτα.

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τις σουπιές, ανακατεύοντας για 5 λεπτά.  Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στη κατσαρόλα να μαραθούν. Ρίχνουμε και τα χόρτα χοντροκομμένα. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαραθουν όλα τα χορταρικά και μετά προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Ελέγχουμε και συμπληρώνουμε με νερό, αν χρειαστεί. Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε στη σάλτσα και λίγο μελάνι από τις σουπιές.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
 

 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 ½ κιλό χόρτα (μυρώνια, καυκαλήθρες, σέσκουλα)
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 χυμό λεμονιού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 7 κρεμμύδια φρέσκα
  • μισό φλυτζ. ελαιόλαδο
  • μισό κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!