Γαλοπούλα Λεμονάτη στο Φούρνο

Πρετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε τη γαλοπούλα, τη πλένουμε και τη χωρίζουμε σε παραπάνω μερίδες αν θέλουμε.
 
Λιώνουμε το βούτυρο ή το λάδι και το αναμειγνύουμε με τον χυμό λεμονιού.

Βάζετε τη γαλοπούλα με το μέρος του δέρματος προς τα κάτω σε ταψακι ή πυρέξ. Τη πασπαλίζουμε με αλάτι και τη περιχύνουμε με το μισό μίγμα του βούτυρου ή ελαιόλαδου και λεμονιού.
 
Τη ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για ½ ώρα.
 
Τη γυρίζουμε και τη περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα του βούτυρου και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου σε μέτρια.

Αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα ακόμα , ενώ τη περιχύνουμε με την δική του σάλτσα 1 – 2 φορές.
 
Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένο με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 4-6 μπούτια γαλοπούλας
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • ¼ φλυτζ. βούτυρο ή λάδι
  • 1 λεμόνι
  • πιπέρι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!