Γαλοπούλα Λεμονάτη στο Φούρνο
Πρετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα ακόμα , ενώ τη περιχύνουμε με την δική του σάλτσα 1 – 2 φορές.
Καθαρίζουμε τη γαλοπούλα, τη πλένουμε και τη χωρίζουμε σε παραπάνω μερίδες αν θέλουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο ή το λάδι και το αναμειγνύουμε με τον χυμό λεμονιού.
Βάζετε τη γαλοπούλα με το μέρος του δέρματος προς τα κάτω σε ταψακι ή πυρέξ. Τη πασπαλίζουμε με αλάτι και τη περιχύνουμε με το μισό μίγμα του βούτυρου ή ελαιόλαδου και λεμονιού.
Βάζετε τη γαλοπούλα με το μέρος του δέρματος προς τα κάτω σε ταψακι ή πυρέξ. Τη πασπαλίζουμε με αλάτι και τη περιχύνουμε με το μισό μίγμα του βούτυρου ή ελαιόλαδου και λεμονιού.
Τη ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για ½ ώρα.
Τη γυρίζουμε και τη περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα του βούτυρου και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου σε μέτρια.
Αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα ακόμα , ενώ τη περιχύνουμε με την δική του σάλτσα 1 – 2 φορές.
Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένο με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- 4-6 μπούτια γαλοπούλας
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- ¼ φλυτζ. βούτυρο ή λάδι
- 1 λεμόνι
- πιπέρι
Credits
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens