Κοτόπουλο Σοτέ με Εστραγκόν

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κόκαλα και τις πέτσες. Αλατοπιπερώνουμε, αλευρώνουμε ελαφρώς τις μερίδες και σοτάρουμε στο τηγάνι με το βούτυρο για 10 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, να φύγει το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό και τα φύλλα εστραγκόν. Αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά να γλασάρει η σάλτσα, ελέγχοντας τα καρυκεύματα.

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Ζεσταίνουμε νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το αλατίζουμε και ρίχνουμε το κουνουπίδι. Μετά 5 λεπτά ρίχνουμε και το μπρόκολο, το αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε.
 
Τα αλατοπιπερώνουμε και σε ένα τηγάνι τα περνάμε από λίγο βούτυρο λιωμένο. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες (κανονικά για τηγανιτές). Τις τηγανίζουμε σε φριτούρα πρώτα στους 160ο C για λίγο και μετά στους 200ο C. Τέλος τις στραγγίζουμε σε απόροφητικό χαρτί.
 
Συμβουλές: Αμέσως μετά το βράσιμο, παγώνουμε τα λαχανικά με κρύο νερό για να κρατήσουν τις θρεπτικές ουσίες και το χρώμα τους ζωντανό. Τα λευκά κρέατα θέλουν λιγότερο χρόνο ψήσιμο από τα κόκκινα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • μισό φλυτζ. λευκό κρασί
  • μισό κ. σούπας εστραγκόν ξερό
  • μισό φλυτζ. νερό
για τη γαρνιτούρα:
  • μισό μπρόκολο
  • μισό κουνουπίδι
  • 2-3 πατάτες μικρές
  • λίγο βούτυρο
  • λίγο ελαιόλαδο

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!