Γαλοπούλα Ποσέ με Σάλτσα Σουπρέμ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα σουπρέμ.
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τη γαλοπούλα με νερό μέχρι να τη καλύψουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μπουκέ γκαρνί (δείτε τις φωτογραφίες). Αφήνουμε να βράσει για μία ώρα, με μία τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε και τις κρατάμε κάπου ζεστές. Το υγρό από το βρασμό θα το χρησιμοποιούμε για τη σάλτσα που θα συνοδέψει τη γαλοπούλα.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα σουπρέμ.
Σε μία κατσαρόλα μικρή βάζουμε 60 γρ. βούτυρο, το λιώνουμε και προσθέτουμε 80 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς για 3 λεπτά και σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει ένα μίγμα ξανθό (ρου).
Παίρνουμε 1 λίτρο από το βράσιμο της γαλοπούλας και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το βούτυρο. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και τώρα έχουμε μία σάλτσα βελουτέ.
Προσθέτουμε λεμόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βρασμό αλλά στους 80ο C περίπου για άλλα 2-3 λεπτά και τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και έχουμε μία υπέροχη σάλτσα σουπρέμ.
Σερβίρουμε τη γαλοπούλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με πατατούλες βραστές.
Σερβίρουμε τη γαλοπούλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με πατατούλες βραστές.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 φιλέτα γαλοπούλας
- αλάτι, πιπέρι
- 1 μπουκέ γκαρνί (πράσο, μαϊντανός, θυμάρι, δάφνη)
- 60 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο ζωμό από τη γαλοπούλα
- μισό χυμό λεμονιού
- 100 χλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι λευκό
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens