Σάντουιτς με Μοτσαρέλα και Κάπαρη
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε τα σάντουιτς στα τέσσερα και σερβίρουμε.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις μοιράζουμε πάνω σε 5 φέτες ψωμί. Πασπαλίζουμε με τη κάππαρη, σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες 5 φέτες και κόβουμε τη κόρα.
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό σκέυος για σοτάρισμα, σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σάντουιτς δύο-δύο μέσα στο μίγμα του αβγού.
Τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό σκέυος για σοτάρισμα, σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σάντουιτς δύο-δύο μέσα στο μίγμα του αβγού.
Τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε τα σάντουιτς στα τέσσερα και σερβίρουμε.
Συστατικά
(για 20 κομματάκια)- 500 γρ. μοτσαρέλα
- 10 λεπτές φέτες ψωμί χωριάτικο ή με προζύμι
- 1 κ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
- 2 αβγά
- 3 κ. σούπας γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens