Σούπα με Ρεβύθια

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιασουν σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό, αλάτι και σόδα, για περίπου 7 ώρες. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα αρωματικά λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο).
 
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό τα ρεβύθια, τα βράζουμε για περίπου 50 λεπτά και ξαφρίζουμε ανά διαστήματα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τα καρυκεύματα, το καρότο και το σέλινο. Βράζουμε για μισή ώρα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Ελέγχουμε το βρασμό και τα καρυκεύματα.

Σερβίρουμε...

Καλή σας όρεξη...
 
 
Συμβουλές: Ιδιαίτερη προσοχή στο ξέπλυμα από τη σόδα πρίν το βράσιμο. Ο χρόνος βρασμού διαφέρει ανάλογα με τη ποικιλία των ρεβυθιών.

Μικρά μυστικά: Η παρασκευή αυτή ανήκει στις εθνικές σούπες. Πολλοί κάνουν τη συγκεκριμένη σούπα χωρίς τα λαχανικά παρά μόνο με το κρεμμύδι.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 400 γρ. ρεβίθια ξεφλουδισμένα
  • 2 κρεμμύδια μικρά
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 2 καρότα
  • 2 ρίζες σέλινο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • νερό

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!