Κρεμμυδόσουπα Ωγκρατέν
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και τη σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Βάζουμε τη κρεμμυδόσουπα σε πηλινο ατομικό σκεύος. Προσθέτουμε τη μπαγκέτα και το τριμμένο τυρί και αρωματίζουμε με λίγο μπράντυ Μεταξά. Γκρατινάρουμε στην αντίσταση του φούρνου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μισές λωρίδες το κρεμμύδι, σε λωρίδες το πράσο (δείτε βίντεο), ψιλοκόβουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες) και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και τη σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Βάζουμε τη κρεμμυδόσουπα σε πηλινο ατομικό σκεύος. Προσθέτουμε τη μπαγκέτα και το τριμμένο τυρί και αρωματίζουμε με λίγο μπράντυ Μεταξά. Γκρατινάρουμε στην αντίσταση του φούρνου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί μας.
Συμβουλές: Προσοχή στην τοποθέτηση της μπαγκέτας. Τη βάζουμε τελευταία στιγμή για να μή μας πανιάσει. Αντί για ολόκληρη φέτα μπορούμε να κόψουμε τη μπαγκέτα σε κρουτόν και να ακολουθήσουνε την ίδια διαδικασία.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλο
- 3 κρεμμύδια μεγάλα
- 1 πράσο
- 2 σκελ. σκόρδο
- ελαιόλαδο
- λίγο φασκόμηλο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 φέτες ψωμί μπαγκέτα
- 50 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 30 χλ. μπράντυ Μεταξά
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens