Μιξ Γκριλ Θαλασσινών

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τη σφυρίδα και το σολομό σε 4 τεμάχια των 50 γρ. το καθένα. Κόβουμε τα μενταγιόν του αστακού σε 8 φέτες των 25 γρ. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις καραβίδες αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά.
 
Μαρινάρουμε όλα τα θαλασσινά σε ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι για περίπου 5 λεπτά. Τα ψήνουμε στη σχάρα μόνα τους, εκτός από τις καραβίδες που τις περνάμε σε καλαμάκια για να μη μας σπάσουν κατά το γύρισμα.

Σε μία μπασίνα-μπολ ανακατεύουμε το κέτσαπ με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη πράσινη πιπεριά και τα ανακατεύουμε στη μπασίνα δένοντας με ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα ξεχωριστά.
 
 
Συμβουλές: Το μιξ γκριλ θαλασσινών γίνεται με οποιονδήποτε συνδυασμό ψαριών ή θαλασσινών θέλουμε. Η σάλτσα μπάρμπεκιου μπορεί να αντικατασταθεί από κρύα σάλτσα π.χ μαγιονέζας, ταρτάρ ή παράγωγο λαδολέμονου.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 200 γρ. σφυρίδα φιλέτο
  • 200 γρ. σολωμό φιλέτο
  • 200 γρ. αστακό (σώμα)
  • 8 μεγάλες καραβίδες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
για τη σάλτσα BBQ:
  • 120 γρ. κέτσαπ
  • λίγο σάλτσα σόγιας
  • λίγο τζίντζερ σκόνη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!