Μπαρμπούνια στη Σχάρα με Αμπελόφυλλα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τα μπαρμπούνια σε απορροφητικό χαρτί.
Τυλίγουμε τα μπαρμπούνια ένα-ένα με τα αμπελόφυλλα, ιδιαίτερα σφιχτά για να μή μας ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
Τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε σε σχάρα για 15-20 λεπτά περίπου, γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές προσεχτικά να μη μας σπάσουν.
Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τα μπαρμπούνια σε απορροφητικό χαρτί.
Μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, σκόρδο και μαϊντανο ψιλοκομμένο για 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα αμπελόφυλλά. Τα ζεματίζουμε για 10 λεπτά σε καυτό νερό, τα κρυώνουμε και τα στραγγίζουμε.
Τυλίγουμε τα μπαρμπούνια ένα-ένα με τα αμπελόφυλλα, ιδιαίτερα σφιχτά για να μή μας ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
Τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε σε σχάρα για 15-20 λεπτά περίπου, γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές προσεχτικά να μη μας σπάσουν.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 ½ κιλό μπαρμπούνια
- 130 γρ. αμπελόφυλλα
- αλάτι, πιπέρι
- ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
- δενδρολίβανο
- 2 σκελ. σκόρδο
- μαϊντανός
Credits
Παρατηρήσεις
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Η Ευεργετική Δράση του Σκόρδου στον Οργανισμό
Λίγα λόγια για την ευεργετική δράση του σκόρδου στον οργανισμό μας.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens